ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

“Досить обкрадати народ”: франківці протестували проти високих тарифів на газ. ФОТО

13 жовтня під будівлею Івано-Франківськгазу на вулиці Ленкавського десятки франківців вийшли на протест із гаслом “Досить обкрадати народ”.

Усе — через високі тарифи на газ, інформує “Галицький кореспондент“.

Так, наразі для населення ціна за куб газу становить 8 гривень, а для юридичних осіб — 47.

“Сьогодні ми поки не відчуваємо, бо на вулиці тепло, але скоро всі відчуємо. Влада для населення ціну на газ не піднімає, але для підприємців врази підвищили. І приходячи в магазин, чи аптеку ми будем платити набагато більше, бо там вже закладена ціна і за газ… Тому ми сьогодні кажемо владі: “Стоп!”. І ця акція — перша ластівка, і далі це має котитись лавиною на Київ, щоб вони почали думати про людей”, – говорить учасник акції Василь Попович.

Також він додає, що через високі ціни на газ, підприємства можуть закритися, а тоді і люди втрачатимуть роботу.

“У нас справді складна ситуація з тарифами. Ця інсталяція показує, що без газопостачання українці будуть грітися від вогню і палити шини… Сьогодні ми вийшли на попереджувальну акцію, щоб показати те, що ті, хто думає, що їм просто вдасться провести це, а український народ проковтне – помиляються”, – наголошує учасник акції Сергій Сивачук.

Сергій додав, що при потребі таких протестів буде більше. Вони триватимуть поки люди не доб’ються адекватних тарифів і дійсно не побачать роботу влади для народу.

“Є деякі речі, з якими ми не повинні погоджуватися. Зараз питання: як в такій ситуації з тарифами сім’ям виживати? Не жити, а саме виживати. Сьогодні ми вийшли на акцію, це в мирній формі, але я впевнений, що можемо провести такі акції і в Києві. Я впевнений, що нас почують — інакше не буде!”,— ділиться підприємець Андрій Строїч. 

Під час акції учасники неодноразово виголошували такі гасла: “Стоп тарифному геноциду!”, “Висока ціна на газ — грабунок українців!”, “Захистимо право на тепло!”, “Досить обкрадати народ!”, “Ні підвищенню ціни на газ!”.

Надалі активісти збиратимуть підписи підприємців, писати петиції, щоб під час засідання сесій робили офіційні звернення до керівництва держави. Щоб влада у свою чергу змінювала цю ситуацію.

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.