ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломияни можуть запастися газом на цілу зиму за літньою ціною

Вперше для споживачів газу відкрита можливість придбати резерв газу на зиму по літній ціні - 5 995,53 грн за 1000 куб. м.

Зробити це можливо в період з 23 серпня по 25 вересня, коли діє акція "Твоя енергонезалежність".

За збереження придбаних запасів газу та стабільність ціни на них відповідає НАК "Нафтогаз України".

Швидко та зручно оформити покупку буде можливо в Особистому кабінеті на сайті 104.ua, в кожному Центрі обслуговування клієнтів РГК, а также у інших постачальників газу для населення.

У НАК "Нафтогаз України" відзначають, що акція "Твоя енергонезалежність" дозволить споживачам до 25% скоротити витрати на газ в опалювальний період.

Зараз ціни на газ для населення знаходяться на мінімальному рівні з початку року. Таке сезонне коливання цін є звичайним для ринку газу, коли влітку вони знижуються, а взимку ростуть слідом за збільшенням попиту на паливо.

"Є всі передумови, що цієї осені та взимку ціна кубометра газу для населення зросте до 7 грн і більше, з урахуванням обмежень постанови Кабміну №867", - зазначили у НАК "Нафтогаз України".

Ціна газу для створення запасу - 5 995,53 грн за 1000 куб.м, та скористатись нею можливо в період з 23 серпня по 25 вересня. В ціні не враховані тарифи на транспортування та розподіл газу, які змінюються в залежності від регіону.  Максимальний обсяг закупівлі газу при цьому обмежений: 25 тис куб. м на одне домогосподарство

Взяти участь в акції може будь-який споживач газу, у якого немає боргів за цей енергоносій. Оформити і оплатити покупку можна буде в ЦОК, досить мати при собі:

- паспорт

- актуальні показання лічильника газу

- внести 100% оплату за куплений запас газу.

Придбати запас газу онлайн - в Особистому кабінеті на 104.ua - буде можливо вже з наступного тижня.

Для того, щоб легше визначиться з необхідним резервом газу на зиму, фахівці ЦОК нададуть своїм клієнтам інформацію про їх обсяги споживання газу в минулі опалювальні періоди. Користувачі Особистого кабінету 104.ua зможуть самостійно розрахувати потрібні йому обсяги на опалювальний період онлайн за допомогою спеціально створеного калькулятора.

Використовувати газ, куплений в рамках акції "Твоя енергонезалежність", можна буде з 1 жовтня 2019 року по 31 березня 2020 року. З цієї дати НАК "Нафтогаз України" поставляє учасникам акції газ з резервних обсягів за акційною ціною. Розмір економії при цьому буде залежати від поточних цін, і продавець не зможе вплинути на її розмір.

Якщо куплений резерв газу буде витрачено до 1 квітня 2020 року, споживач зможе отримати газ на загальних умовах - по ціні ПСО, що діє на той час. Тим споживачам, хто до 1 квітня 2020 роки не використовує весь куплений газ, залишок грошових коштів буде зарахований на особовий рахунок. Ці кошти можна буде використовувати для подальших розрахунків за газ, або повернути за заявою.