ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Дитячі садки та початкові класи будуть працювати обов'язково

Про це на своїй сторінці у фб повідомив міський голова Коломиї Богдан Станіславський.

"Від завтра, дня початку дії карантинних обмежень, на карантин підуть тільки учні 5-11 класів, і тільки в тих школах, де не виконано постанову уряду щодо рівня вакцинації у закладах освіти.

Як повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, Кабінет Міністрів України прийняв два важливі рішення, які впливають на кожного з нас. Перше - садки, 1-4 класи та спеціальні заклади освіти, не припинятимуть навчання, незалежно від рівня епідемічної небезпеки (зміни до Постанови про карантин № 1236 КМУ); друге - МОЗ включив працівників закладів освіти, центральних органів виконавчої влади та місцевих державних адміністрацій до переліку тих, хто обов'язково має мати щеплення від COVID-19.
Водночас змінилася ситуація і з рівнем вакцинації освітян Коломийської громади. Так, наразі тільки ліцей імені Михайла Грушевського та Навчально-виробничий центр учнівської творчості не мають 80% вакцинованого колективу.
Вірю, що найближчим часом й ці два освітні заклади Коломийської громади зможуть працювати у звичному режимі. Адже вакцинація - це не тільки безпечна праця з дітьми та колегами, це й захист себе та своїх близьких від коронавірусної інфекції" – йдеться у дописі.