ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

COVID-сертифікати додатку “Дія” тепер визнaють y Єврoсoюзі

Водночас Україна визнає сертифікати країн-членів ЄС та інших країн, що приєдналися до ініціативи Digital COVID Certificate. Українці знову зможуть безпечно подорожувати без обмежень, які спричинила пандемія.

Про це стало відомо під час спільного брифінгу Мінцифри, Віцепрем’єрки з євроінтеграції, МОЗ та ЄС, повідомляє пресслужба Міністерства та Комітету цифрової трансформації України.

Зараз відбувається фінальне бета-тестування. Ми надіслали оновлення в Google Play та AppStore та чекаємо від них підтвердження. Незабаром запустимо COVID-сертифікати в Дії. Всі українці, які пройшли повний курс вакцинації, зможуть оновити застосунок до нової версії та згенерувати свій COVID-сертифікат у застосунку в декілька кліків.

COVID-сертифікат — це документ у Дії, який підтверджує статус вакцинованої особи. Сертифікат можна буде згенерувати в декілька кліків. В оновленій версії застосунку потрібно натиснути "Послуги", вибрати пункт "COVID-сертифікати" і натиснути “Згенерувати сертифікат”. Далі Дія.Підписом необхідно підписати запит на передання даних з Електронної системи охорони здоров’я до Дії.