ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Бурштинська ТЕС тримає ситуацію на контролі, станція працює в штатному режимі

Енергетики Бурштинської ТЕС тримають ситуацію на контролі. Станція працювала та працює в штатному режимі, впливу на стабільність енергопостачання регіону не було, повідомляє пресслужба ТЕС. 

Як відомо, учора о 21:20 на Бурштинській ТЕС стався викид гарячої пароводяної суміші і газів з топки котла, в результаті чого чотири працівники отримали опіки. Робітникам було терміново надано першу допомогу та доставлено до лікарні. Стан людей оцінюється медиками як стабільний. Інцидент трапився під час роботи 7 енергоблоку. За попередніми даними - через розрив екранної труби на котлі. Причини і обставини нещасного випадку встановлюються. Підприємство надасть потерпілим всю необхідну допомогу.

Відключення блоку не вплинуло на тепло- і енергопостачання регіону. Станція працює в складі 7-ми енергоблоків загальною потужністю 1172 МВт. Бурштинська ТЕС скоординувала своі дії з «Укренерго». Для компенсації потужності було оперативно включено блок №4.

Також вночі енергетиками було оперативно ліквідовано наслідки задимлення на покрівлі над котлом блоку № 8, площей 2 кв.м. Пожежу ліквідовано до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів. Постраждалих немає. Причина виникнення пожежі встановлюються.

Наразі станція працює в штатному режимі, на безпеку енергосистеми дані події не вплинули.

До теми: Стало відомо про стан працівників, які постраждали внаслідок аварії на Бурштинській ТЕС

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.