ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Благодійний фонд "Покуття" продовжує втілювати заплановані проєкти. ФОТО, ВІДЕО

Попри те, що МОЗ продовжує звітувати про нові випадки COVID-19, українці поступово повертаються до звичного життя. Крок за кроком відновлює роботу над запланованими проєктами й благодійний фонд «Покуття».

Щойно вступили в дію перші послаблення, команда «Покуття» продовжила втілювати проєкти, заплановані на 2020 рік. Зокрема,тривають роботи зі зведення фонтана в Городенці, який Андрій Іванчук пообіцяв подарувати місту. На центральній площі вже залитий фундамент технічного приміщення та завершено гідроізоляцію.

Найближчим часом розпочнуть в'язати каркас.

В 2016 такий же відкрили в Коломиї. «Водограй любові» став одним із улюблених місць відпочинку мешканців і гостей міста. Щороку фонтан відновлює роботу після зимової перерви напередодні Великодніх свят. Однак, у зв’язку з карантином, цьогоріч запуск відтермінували на прохання засновника фонду до послаблення карантинних обмежень. Щоб захід був максимально безпечним, подію не анонсували. А випадкових перехожих благодійники забезпечили безкоштовними масками.

Відбулося нагородження переможців конкурсу «Великдень очима дітей – 2020» і фото біля фонтану. Через пандемію, заходи не були такими масштабними, як раніше. Однак благодійному фонду вдалося зберегти традицію. Конкурси відбулися в незвичний спосіб – онлайн. 50 маленьких художників отримали свої пакуночки поштою, а п’ятірку переможців конкурсу світлин нагороджували особисто.

Днями команда «Покуття» завітала до Княждвірського ліцею, де займаються дітки зі скелелазного гуртка. Спеціальний стенд для тренувань викладач разом із однодумцями спочатку почав зводити власними силами.

Потім готував проєкти на співфінансування ОТГ. Але й тих коштів бракувало, щоб повноцінно втілити задум: обладнання для скелелазіння – задоволення не з дешевих. Тому восени ліцей звернувся за допомогою до народного депутата Андрія Іванчука й заснованого ним благодійного фонду «Покуття». Тепер вихованці гуртка отримали нові зачіпки для стенду.

Попри всі труднощі, карантин не припинив роботу фонду. В перші дні пандемії «Покуття»  доставило в лікарні Коломийщини та Городенківщини респіраторні маски. Опісля Андрій Іванчук забезпечив Івано-Франківщину засобами для дезінфекції громадських місць. Медики Прикарпаття отримали від народного депутата та благодійного фонду 100 тисяч одиниць засобів захисту (медичні костюми, одноразові й респіраторні маски, два види рукавичок і щитки).

А діти полеглих героїв АТО отримали щорічну допомогу напередодні Великодня. Щоправда, цьогоріч без особистої зустрічі.

Деякі проєкти відтерміновано, зокрема комп’ютеризація шкіл, яка була запланована на 2020 рік. Проте, команда благодійного фонду «Покуття» докладає максимум зусиль, щоб реалізувати якнайбільше запланованих проєктів.

 

До теми: Фонд "Покуття" відзначає перше п’ятиріччя: втілені акції та плани на майбутнє. ФОТО