ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Благодійний фонд "Покуття" продовжує опікуватися найдавнішим храмом Коломиї

У церкві Благовіщення тривають внутрішні ремонтні роботи. Зокрема, іде перекриття стелі над святилищем. Ці роботи профінансував Благодійний фонд "Покуття".

Нагадаємо, унікальна церква Благовіщення була за пів кроку до руйнування. Її вдалося врятувати завдяки вчасно розпочатій реставрації, яку зініціював народний депутат України Андрій Іванчук.

За сприяння БФ "Покуття" було встановлено дренажну систему та водовідведення, замінено унікальне ґонтове перекриття храму. Зі святилища вивезено ґрунт, відновлено цоколь із каменю, а також замінено перегнилі елементи арки на нові.

БФ "Покуття" продовжує опікуватися храмом. Цього тижня було виділено кошти для ремонту стелі в святилищі. Про це повідомив настоятель  церкви Благовіщення о. Андрій Танасійчук.

"Своїми силами ми утеплили стелю, а сьогодні вже почали зашивати її дошками. Вкотре радіємо і висловлюємо ширу подяку благодійному фонду "Покуття", а особливо його засновнику Андрію Іванчуку, за допомогу в придбанні 100 кв. м дошки-вагонки для відновлення внутрішнього вигляду найдавнішого храму Коломиї",  - сказав о. Андрій.