ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Андрій Іванчук закликав включити до плану вакцинації працівників критично важливих підприємств. ВІДЕО

Сьогодні під час засідання Верховної Ради народний депутат Андрій Іванчук звернувся до міністра охорони здоров'я Максима Степанова з пропозицією включити до плану вакцинації працівників критично важливих підприємств, адже досі цього зроблено не було. 

"Ми визначилися з першочерговою категорією людей, які підпадають під першу хвилю вакцинації. Але урядом до сьогоднішнього дня не розроблено перелік підприємств критичної інфраструктури, підприємств з техногенним впливом і техногенною небезпекою, які працюють і круглодобовому режимі роботи, а також підприємств, які забезпечують сьогодні країну медичним киснем, засобами захисту і всім іншим необхідним для боротьби з пандемією.

Прошу мій виступ вважати депутатським запитом, а прем'єр-міністру негайно доручити Міністерствам економіки та охорони здоров'я визначитися з переліком критично важливих підприємств стратегічної інфраструктури з безперебійним циклом роботи.

Якщо в нас не буде кисню, електроенергії та інших надважливих ресурсів, нам не буде чим боротися з пандемією. Чекаю на швидку реакцію», - наголосив Іванчук.

Максим Степанов, у свою чергу, погодився, що досі цього передбачено не було і пропозиція Андрія Іванчука є слушною: “Дійсно, у плані вакцинації виділенню в окремий етап цих працівників не передбачали. Але я думаю, що є слушність у вашій пропозиції. Впевнений, що мої колеги визначаться щодо підприємств, які є надважливими для функціонування нашої держави, і ми приймемо відповідне рішення щодо змін до плану вакцинації”.

Пряму мову дивіться у відео.

Зауважимо, що до об’єктів критичної інфраструктури можуть бути віднесені підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, які:

- провадять діяльність та надають послуги в галузях енергетики, хімічної промисловості, транспорту, інформаційно-комунікаційних технологій, електронних комунікацій, у банківському та фінансовому секторах;

- надають послуги у сферах життєзабезпечення населення, зокрема, у сферах централізованого водопостачання, водовідведення, постачання електричної енергії і газу, виробництва продуктів харчування, сільського господарства, охорони здоров’я;

- є комунальними, аварійними та рятувальними службами, службами екстреної допомоги населенню;

- включені до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави;

- є об’єктами потенційно небезпечних технологій і виробництв.

Нагадаємо, благодійний фонд депутата Іванчука вже 4-тий місяць поспіль і впродовж всієї третьої хвилі пандемії безкоштовно забезпечує лікарні Прикарпаття медичним киснем, який виготовляє завод «Карпатнафтохім».

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.