ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

5 - 6 березня відбудеться 9-ий регіональний симпозіум з питань лікування туберкульозу

Дводенний Міжнародний симпозіум з туберкульозу вперше відбудеться в Україні. Організатори – МОЗ  і «Лікарі без кордонів».

Туберкульоз в Україні залишається серйозною проблемою в сфері охорони здоров’я. Так, 2018 року в країні від цієї хвороби щодня помирало 10 людей. Україна ммає один із найвищих рівнів захворюваності на хіміорезистентний туберкульоз (такий, що не реагує на лікування стандартними схемами – ред.) у світі та посідає третє місце за абсолютною кількістю зареєстрованих випадків туберкульозу з розширеною резистентністю (стійкість – ред.)

«Ми вітаємо медичних працівників, людей, які подолали туберкульоз, вчених, активістів та відповідальних за прийняття рішень з регіону та з країн за його межами – усіх ключових сторін, які повинні співпрацювати на місцевому, регіональному та міжнародному рівнях», - каже Міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька.

В центрі уваги симпозіуму – країни Східної Європи та Центральної Азії: останні розробки, досягнення, проблеми та тенденції в боротьбі з туберкульозом.

«У поточних стратегіях країн регіону Східної Європи та Центральної Азії на папері активно впроваджуються новітні багатообіцяючі можливості лікування для пацієнтів з туберкульозом, однак схоже на те, що не для кожного пацієнта ці можливості є реальністю. Багато хворих на туберкульоз не мають доступу до сучасних методів лікування і все ще змушені проходити виснажливу й болючу терапію. Вони зіштовхуються з надзвичайно сильною стигмою (негативна асоціація людини з чим-небудь ганебним, непрестижним, відразливим – ред.), а вертикальна структура системи охорони здоров’я становить перепону на шляху до лікування для пацієнтів з супутніми захворюваннями, зокрема з ВІЛ, оскільки ця модель передбачає лікування кожної хвороби окремо, а не комплексно», - зауважує Голова місії організації «Лікарі без кордонів» в Україні Крістіна Фалконі.

Симпозіум пройде 5-6 березня в Києві. Всі матеріали: порядок денний, презентації, посилання на попередні симпозіуми шукайте на сайті.

Пряма трансляція відбуватиметься тут:

https://youtu.be/3_6y5Aixz-s