ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

18 млн гривень не вдалося вкрасти на ремонтах завдяки діджитал-інструменту “Карта ремонтів”

Карта ремонтів від ГО “Антикорупційний штаб” – це інтерактивна карта України, на якій позначені всі ремонтні роботи. Кожен громадянин може проконтролювати куди йдуть гроші платників податків, виділені на проведення ремонтів житлових будинків, шкіл, садочків, лікарень, гуртожитків, парків тощо. 

За весь період існування Карта ремонтів допомогла зберегти 17.6 млн гривень від розкрадання та вже має ряд успішних історій. 

Інструмент автоматично оновлюється інформацією з ProZorro та охоплює всю Україну – від найменших сіл до найбільших міст. Зокрема, 530 тис ремонтів вже доступні на карті, загальна сума яких складає 665 млрд гривень (25 млрд доларів).

Ще більше цифр про Антикорупційну карту ремонтів:

  • 50 тис унікальних відвідувачів сайту
  • 1000 залишених скарг 
  • 5 кримінальних проваджень

Цілі Карти – залучити 3 млн людей до боротьби і запобігання корупції в Україні та зберегти 125 млн бюджетних коштів.

Перевірити ремонт свого будинку можна за посиланням: https://map.shtab.net/

Як працює карта ремонтів?

Громадяни України мають можливість перевірити свої будинки, двори або ж школи, куди ходять їхні діти, та залишити на сайті скаргу чи фотографії об’єкту. Юристи Антикорупційного штабу, у свою чергу, обробляють усі отримані скарги щодо неякісно проведених ремонтів або ж взагалі їх відсутності і звертаються до правоохоронних та контролюючих органів у разі виявлення правопорушень.

Додатково: 

Антикорупційний штаб – це громадська організація, метою якої є запобігання і протидія корупції, а також зменшення толерантності до корупції серед населення. 

Карта ремонтів – інноваційний інструмент Штабу з інформацією про ремонти, профінансовані з міського бюджету.

Проєкт фінансується за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”

У випадку додаткових коментарів та уточнень звертатись до  Лозінської Христини, комунікаційниці ГО «Антикорупційний штаб»: +380685392599, shtab.net@gmail.com