ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Третьої неділі травня, в Україні відзначається День пам'яті жертв політичних репресій. З цієї нагоди, 15 травня 2016 року на площі біля статуї Матері Божої в м. Коломия відбулася міськрайонна панахида до Дня пам'яті жертв політичних репресій, передає Дзеркало Коломиї з посиланням на прес-службу Коломийської РДА.

Духовенство та жителі м. Коломия та Коломийського району вшанували пам'ять жертв політичних репресій.

Священнослужителі відправили панахиду за всіма загиблими. До підніжжя пам'ятника поклали квіти. Світлу пам'ять жертв політичних репресій вшанували хвилиною мовчання.

У цей день згадали тих, кому у різні часи довелося зазнати політичних репресій та переслідувань. Незважаючи ні на що, ці люди проявили мужність і патріотизм, відстоюючи власні погляди і переконання.

Наші співвітчизники пережили знущання, прийняли мученицьку смерть у концтаборах та тюрмах. Ми повинні зробити все, щоб подібне ніколи не повторилося, а наші громадяни жили у мирі і злагоді.

На знак вшанування пам'яті жертв політичних репресій Державний Прапор України було приспущено на адміністративних будинках державних установ.