ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Зеленський дав завдання Іванчуку знайти 175 млн на дорогу до Космача. Нардеп погодився допомогти, хоч село не входить в його округ

Сьогодні президент Зеленський в Івано-Франківську представив нового очільника Прикарпаття - ним став екс-директор Бурштинської ТЕС.

Після представлення голови Івано-Франківської ОДА президент Володимир Зеленський провів нараду з мерами міст, головами районів та депутатами.

Зеленський сказав, що йому відомо, село Космач Косівського району зовсім відрізане від сполучення, інформує Дзеркало медіа.

"У мене було в довідковій записі написано, що з 1991 року немає дороги. Ви до кого зверталися?" – допитувався Зеленський у сільського голови Космача.  

Той відповів, що мова йде про ремонт 15 кілометрів дороги, що вартуватиме 175 мільйонів гривень.

Під час обговорення можливості ремонту Зеленський звернувся до Андрія Іванчука, народного депутата, обраного від Коломийсько-Городенківського округу.

"Я бачу пана Іванчука. Ви ж стали депутатом, я чув. Ви зря сюди прийшли. Ви ж тут народились? Ви ж з Коломиї? Дуже добре. 175 мільйонів гривень є?" — звернувся Зеленський до Іванчука.

Андрій Іванчук відповів, що гроші на дороги закладали у бюджеті. "До чого тут бюджет? Що ви до того бюджету? Ви від нього вже відрізані, ви ж в курсі. Інші люди прийшли. 175 мільйонів — можете допомогти? Просто таке чоловіче питання", — сказав президент.

Андрій Іванчук зауважив, що це не його округ, але допомогти спробує. “На моєму окрузі є місто Городенка, яка теж без доріг. І це районний центр”, –  відповів Андрій Іванчук. 

Зокрема, мешканцям Городенки та району доводить через Коломию добиратися до обласного центру, бо нема сполучення між Городенкою та Івано-Франківськом.

Незважаючи на те, що Космач не входить до Коломийсько-Городенківського округу, від якого обраний Андрій Іванчук, він все одно пообіцяв допомогти.

"Я дам ваш телефон людям, мешканцям містечка. Вони ж до вас прийдуть. Не приїдуть, а прийдуть, бо доріг немає. Тому, прошу вас, не обманюйте”, –  насідав на Іванчука Зеленський.

Президент передав голові ОДА Денису Шмигалю кошторис ремонту дороги у Космачі зі словами: "Шукайте гроші. Знайдіть таких мажоритарників, як Іванчук. Хай допомагають".

Зазначимо, від виборчого округу №89, куди входить село Космач, обраний депутат від президентської партії "Слуга народу" Володимир Тимофійчук.

Читайте також: Новий голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль. Хто це?