ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Новий голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль. Хто це?

Нагадаємо, сьогодні президент України Володимир Зеленський представив нового голову Івано-Франківської обласної державної адміністрації Дениса Шмигаля, який до цього працював директором ДТЕК Бурштинська ТЕС.

Денис Шмигаль народився 15 жовтня 1975 року у Львові. З відзнакою закінчив Львівську політехніку у 1997 році, а за п’ять років став кандидатом економічних наук, захистивши дисертацію з регіональної економіки та розміщення продуктивних сил. Працював на виробничих підприємствах Львівщини, очолював інвестиційні компанії, обіймав керівні посади.

З 2009 до 2011 року був начальником головного управління економіки та інвестицій Львівської ОДА. З 2012 року працював на посаді начальника головного управління економіки та промислової політики Львівської ОДА. Згодом очолив департамент економічного розвитку, торгівлі та промисловості ОДА. З цієї посади його було звільнено 30 грудня 2013 року. Був одним з розробників стратегії розвитку Львівщини.

Після Майдану став заступником Державної фіскальної служби у Львівській області. На посаду прийшов через відкритий конкурс. 

Кандидат економічних наук, закінчив аспірантуру Інституту регіональних досліджень НАН України. Захистив дисертацію. Додатково вчився за кордоном – у Бельгії, Канаді, Грузії, Фінляндії. А у Німеччині – в Рейнсько-Вестфальському технічному Університеті, за програмою підготовки менеджерів Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини.

25 січня 2018 року Денис Шмигаль став керівником Бурштинською ТЕС, яка належить компанії ДТЕК Ріната Ахметова.

У червні цього року Шмигаль був також одним з трьох кандидатів на посаду Львівської ОДА.