ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Завдяки декомунізації ми вибивали з рук агресора гуманітарну зброю - Арсеній Яценюк

«Політика декомунізації є великою інвестицією в майбутнє. Наші діти і нащадки повинні зростати, знаючи правду про свій народ, про наших друзів та ворогів. Перемоги і процвітання України неможливі без правдивих знань про нашу історію», - написав прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у Facebook в 6-ту річницю ухвалення законів про декомунізацію, повідомляє пресслужба Народного фронту.

«Свою декомунізацію України я розпочав у 2007-2008 роках. Як очільник МЗС, а потім голова Верховної Ради, демонтував радянські символи в приміщеннях міністерства та залі засідань парламенту», - нагадав він.

Шість років тому було покладено початок системній декомунізації усієї держави: «Це була одна з ключових наших реформ після Революції Гідності й одна з моїх давніх мрій».

Довгих чверть століття Україна чекала на відновлення історичної пам’яті у назвах населених пунктів, вулиць і площ, написав він: «Два з половиною десятиліття на центральних майданах українських міст височіли пам‘ятники катам, зрадникам і негідникам, які вчиняли страшні злочини проти нашого народу».

«Декомунізація - це не лише відновлення справедливості, а й основа боротьби з «рускім міром» і російською пропагандою, які завжди прикрашені історичними вигадками й відвертою брехнею про минуле. Знищуючи радянські символи, ми вибивали з рук агресора гуманітарну зброю. Це був ще один фронт протидії кремлівським зайдам, на якому ми завдали їм нищівної і остаточної поразки», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він відзначив Володимира В’ятровича і співробітників Інституту національної пам’яті, наголосивши, що реформа набула таких масштабів і успіху завдяки їхній наполегливості та системному підходу.

«Ці зміни були б не такими вражаючими, якби не підтримка місцевого самоврядування і тисяч волонтерів та людей доброї волі, які разом зробили цю велику справу», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Читайте також: НАТО - єдина безпекова парасолька, яка дасть можливість Україні зберігати незалежність, - Арсеній Яценюк. ВІДЕО