ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Нардеп від "Народного фронту" зареєстрував законопроект щодо захисту прав трудових мігрантів

Нардеп від "Народного фронту" Максим Бурбак зареєстрував законопроект щодо захисту прав трудових мігрантів.

Про це повідомляє прес-служба "Народного фронту".

"Сьогодні зареєстрував законопроект №10383 щодо захисту трудових мігрантів.
Це результат моїх поїздок до громад українських трудових мігрантів в Іспанії, Італії та Сполучених Штатах. За результатами зустрічей ми, разом з експертами, сформулювали першочергові законодавчі новації. Долучилися багато фахівців та активістів. Особлива подяка Hryhoriy Seleshchuk й Фонду “Карітас України”.

В проекті ми чіткіше виписуємо обов’язки держави щодо практичного захисту співвітчизників за кордоном. Насамперед, ідеться про школи, які створені українськими громадами в Іспанії, Італії, Португалії, по інших країнах.
Сьогодні законодавство теоретично гарантує українцям певні права незалежно від місця проживання. Однак, за кордоном реалізація цих прав громадянами істотно ускладнена - насамперед через прогалини в законодавстві.

Захист трудових мігрантів - обов’язок парламенту. До 4 мільйонів громадян зараз працюють на Заході. Дедалі більше – із сім’ями. Торік вони перерахували в Україну понад 11 мільярдів доларів!! Ми винні цим людям. Ми зобов’язані забезпечити їм особливий захист. Тільки так можемо колись повернути їх додому!

Закликаю всіх депутатів, усі фракції й групи активно підтримати наш законопроект в комітетах. Мусимо якнайшвидше ухвалити цей Закон! Маємо дати співвітчизникам сигнал: Україна вже захищає трудових мігрантів. Захищає поки без серйозних бюджетних витрат, - але вже з чіткими гарантіями в законодавстві", - сказав Бурбак.