ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Зарплати вчителів та всіх працівників бюджетної сфери зростуть майже на 20% вже у січні, - Шмигаль

На сьогоднішньому засіданні Уряд затвердив нову тарифну сітку для розрахунку зарплат працівникам установ, закладів та організації бюджетної сфери.
Цього року в державному бюджеті на зарплати вчителям закладено майже 100 млрд грн. Тому сьогоднішнє рішення абсолютно прораховане та забезпечене відповідними фінансами, написав у фейсбук прем'єр-міністр Денис Шмигаль.
Крім підвищення зарплат учителям, Уряд також заклав кошти для підвищення цьогоріч виплат медикам на 30%. Також цього року відбудеться індексація пенсій, закладені кошти для додаткових виплат пенсіонерам, старшим за 75 років. Збільшуються виплати по інвалідності, виплати на дітей позбавлених батьківського піклування, виплати чорнобильцям.
"Надзвичайно важливо, щоб держава максимально підтримувала вразливі верстви населення та тих, хто цього дійсно потребує. Наша стратегічна мета — робити все, аби зростали зарплати та пенсії, а тарифи в Україні не були проблемою для родинних бюджетів.
Водночас держава в повній мірі виплачуватиме субсидії тим, хто цього потребує. Сьогодні оформити їх можна просто й швидко, зокрема й онлайн. Тому закликаю тих, хто не має субсидії, але для кого комунальні платежі є суттєвими витратами з сімейного бюджету, подаватися на таку допомогу" - йдеться у дописі.
  Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.