ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Замість ін’єкцій – масаж. Коломийська косметологиня Романа Григорак про естетичну красу

Ще на першому році навчання Романа Григорак виграла контракт дому "Armani" на чотири роки, була успішною моделлю в Мілані, співпрацювала з таким відомим журналом, як "Cosmopolitan Italy". Але любов до професії, яку вибрала, перемогла. Навчалась дівчина в Польщі. Стала магістром з естетичної медицини. Після кількох років модельної кар’єри Романа Григорак повернулася в Україну й продовжила займатись косметологією на Батьківщині. Працює в цій сфері вже 7 років. Вона розповідає, що в модельній сфері, перш за все, цінять природну красу.
"Якщо в тебе будуть штучні губи, дуже вузенькі брови, накладні вії чи фарбоване волосся, то з такими критеріями ти не пройдеш й співпрацювати не будеш. Взагалі краса – це те, що найперше дається природою, і те, що нею, в першу чергу, забирається. Сам Джорджо Армані підтримував тих жінок, які дійсно вродливі. Кожна жінка має в собі родзинку. І треба вміти підкреслювати цю красу, а зайве – приховати. Власне, це й мені подобається в моїй професії", – розповідає косметологиня.
Особливість роботи фахівця в тому, що вона не тільки робить чистки, маски чи інші процедури краси, дівчина займається ще й масажними техніками обличчя (іншими словами "фейс фітнес").   Масажні техніки обличчя. Що це? Процеси старіння – невідворотні, тому кожна жінка з роками хоче виглядати вродливою, підтягнутою та без зморщок. Нині в Україні дуже популярними стали ін’єкції краси. Щоб підкреслити свою неповторність та зберегти молодість, дівчата та жінки збільшують губи, колють гіалуронову кислоту, щоб не було помітно зморщок тощо. Романа звертає увагу на те, що потрібно підкреслювати свою природну красу. Фейс фітнес є чудовою альтернативою ін’єкціям:
"Щодо косметології, хочу сказати, що ін’єкційні методики по цілому світі популярні, але такого, як в нас, в Україні, я за кордоном не бачила. У Польщі займалася масажними техніками обличчя. Там це популярно, бо кожна друга жінка знає вправи, які вона щоранку повинна зробити, щоб знівелювати в майбутньому ці зморшки, тому що чим старшою ти стаєш, тим важче з ними працювати".
"Масаж – це праця з м’я­зовими волокнами нашого обличчя. У кожного з нас з віком відбуваються гравітаційні птози, тобто опускається обличчя, змінюється овал, симетрія, з’являються зморшки. Активніші з них супроводжуються спайками. Наприклад, на міжбрів’ї, чолі, носогубному трикутнику. Провалюються щічки. Масажна техніка для того, щоб залишатись природно красивою. Я працюю з м’язами, які з часом ослабились або атрофувались", – розповідає дівчина.
Романа каже, що зморшки найчастіше з’являються через нашу гіперактивну міміку. Хтось показує свої емоції через міжбрів’я, хтось – через чоло, хтось дуже багато усміхається або ж, навпаки, хмуриться. Багато пацієнтів звертаються з проблемами вже у старшому віці, коли працювати з ними навіть професіоналу стає набагато важче. Тому косметологиня радить навчитись контролювати свою міміку протягом дня.
"Треба звертати увагу на своє чоло, чи ти не морщишся. Проблеми на таких зонах, як чоло чи міжбрів’я, кожна людина може нівелювати самостійно. Треба знати, що після негативної розмови стає рухомою верхня частина, бо люди морщать чоло або насуплюють брови, тому потрібно цю зону розслабити після таких емоцій. Якщо це робити постійно, то з часом тій частині обличчя буде вже незручно, коли вона буде морщитись", – каже Романа.
Масажна техніка проводиться у 8 – 10 сеансів. Протягом цього часу спеціаліст працює над носогубним трикутником, нижньою третиною нашого обличчя, орбітальною зоною (зона очей), міжбрів’ям, чолом, шийними відділами ззаду хребта, головою, вухами, декольте, шиєю та навіть руками. Косметологиня каже, що частота сеансів у кожного різна. Все підбирається індивідуально. Технік для такого масажу є дуже багато. Романа знає більше десяти. Такий масаж не тільки робить людей гарними, а й дає можливість людині абстрагуватися від зовнішнього світу та своїх буденних справ, заспокоїтись, збалансувати свій внутрішній ритм життя. Ефект помітний від 3 до 6 місяців. Але протягом цього часу його необхідно підтримувати вдома самотужки. Косметологиня рекомендує своїм клієнтам комплекс із 12-ти вправ, які людина повинна виконувати щодня. АВТОР: Ярина БАЛАБАНИК ФОТО: Андрій КАНЯ Читайте також: Уляна Граділь: Головний секрет краси – це любов до себе.