ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Захищаючи небо України, загинув Олександр Кукурба з Верхнього Вербіжа на Коломийщині

 26 липня 2022 року, захищаючи небо України, загинув Олександр Васильович Кукурба, 1994 р.н., уродженець с. Верхній Вербіж — український військовослужбовець, майор, начальник розвідки штабу 299-ї бригади тактичної авіації Збройних сил України, Герой України.
Про це повідомили на сторінці Нижньовербізької сільської ради.
"Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого! Це непоправна втрата для усієї України!
Нагороди Олександра Кукурби:
• звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» (14 квітня 2022) — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.
• орден Богдана Хмельницького II ст. (6 липня 2022) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.
• орден Богдана Хмельницького III ст. (22 березня 2022) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.
Вічного польоту, Олександре! Вічна тобі і світла пам’ять!" - йдеться у дописі.
27-29 липня оголошено днями жалоби у Нижньовербізькій громаді.
Пілот штурмової авіації Повітряних Сил Олександр Кукурба здійснив десятки бойових вильотів, знищив багато орків, броньованої техніки та інших цілей російських окупаційних військ, за що й нагороджений орденом «Золота Зірка», йдеться на сторінці Командування Повітряних Сил ЗСУ 
Льотчики не вмирають, вони йдуть у вічний політ...
ДОПОВНЕНО: 
Героя України Олександра Кукурбу поховають 29 липня в його рідному селі Верхній Вербіж. Завтра, 28 липня, коломияни  зможуть віддати шану Герою. Орієнтовно о 14:30 скорботний кортеж заїде в Коломию з боку Чернівців. Влада закликає всіх вийти та гідно зустріти захисника, який віддав за нас своє життя.
Як повідомили у Нижньовербізькій сільській раді, 28 липня о 19:00 розпочнеться читання Псалтиру вдома у селі Верхній Вербіж, вул. Лесі Українки, 24.
Відправлення чину похорону розпочнеться об 11:00 29 липня.