ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

За сприяння Андрія Іванчука в Коршеві та Корничі будують нові амбулаторії

Народний депутат Андрій Іванчук відвідав Коршів та Корнич. У цих селах триває будівництво медичних амбулаторій. Роботи здійснюються за кошти державного бюджету, виділення яких пролобіював Андрій Іванчук.

Зведення сільських амбулаторій відбувається в рамках медичної реформи. Цього року з державного бюджету за сприяння Андрія Іванчука на Коломийщину було спрямовано 18 мільйонів гривень. За ці кошти ведеться будівництво 4-ьох амбулаторій – у П’ядиках, Печеніжині, Коршеві та Корничі. Зазначимо, що у П’ядиках амбулаторія вже працює, а інші три будуть закінчені до кінця року, інформує Дзеркало медіа.

За словами Богдана Джалапина, головного лікаря Коломийського районного центру первинної медицини, зведення амбулаторій у селах Коломийщини є дуже важливою подією. Адже це значно наблизить якісні медичні послуги до мешканців сіл Коломийщини. Отримати правильний діагноз чи первинну медичну допомогу можна буде на місці – каже пан Джалапин.

Ярослав Савчук, сільський голова Коршева, каже, що нова амбулаторія для громади - справа першої необхідності. Нещодавно була створена нова громада із центром у Коршеві. Це значно збільшило населення, тож стара амбулаторія не справлялася. А якщо взяти до уваги, що згідно з перспективним планом до Коршева будуть приєднані ще декілька сіл, то амбулаторія вкрай потрібна – каже пан Савчук та дякує Андрію Іванчуку за допомогу у вирішенні такої гострої для громади проблеми.

Андрій Іванчук, інспектуючи роботи, відзначив, що в П’ядиках амбулаторія вже працює і можна із впевненістю сказати, що таким медзакладам можуть позаздрити і деякі європейські населені пункти. Загалом, каже пан Іванчук, завдяки появі таких медичних закладів рівень сільської медицини та й рівень життя на Коломийщині значно зросте.

До теми: Андрій Іванчук подарував комп’ютерний клас та майданчик ще одному селу на Городенківщині