ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

За минулий тиждень в Україні від грипу померло 10 людей

За інформацією МОЗ, за минулий тиждень (17.02–23.02) на ГРВІ в Україні захворіли 217 459 людей, із них 61,3 % — діти (як повідомляли, на Прикарпатті -  9801 особа).

У країні зафіксовано широке географічне розповсюдження грипу.

За результатами лабораторного дослідження методом ПЛР у 25 із 71 зразка матеріалів визначено віруси грипу: 13 — типу А(Н1)pdm09, 9 — типу А не субтипований, 3 — типу B.

За тиждень отримано повідомлення про десять летальних випадків унаслідок ускладнень грипу, що підтверджено методом ПЛР. З початку епідемічного сезону — 48 людей померло від ускладнень грипу. Жоден померлий не був щеплений проти грипу.

Упродовж звітного тижня проти грипу вакциновано 225 людей, а з початку епідемічного сезону щеплення зробили 237 345 осіб.

Грип — це гостре респіраторне захворювання, спричинене вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або ж близький контакт. Будь-хто у будь-якому віці може захворіти на грип. Симптоми грипу виникають раптово і можуть тривати від кількох днів до кількох тижнів. Не займайтеся самолікування - звертайтеся до лікаря. 

Найкраща профілактика грипу — це щорічна вакцинація.

Фото ілюстративне

Читайте також: Температуру мірятимуть у всіх, хто перетинає кордон України, - МВС.