ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

З 1 червня Укрзалізниця відновлює пасажирські перевезення

З 1 червня 2020 року Укрзалізниця планує запустити 42 поїзди, з яких 10 – Інтерсіті+ та 32 – далекого сполучення. На ці поїзди вже найближчими днями буде відкрито продаж квитків. Про це повідомив в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик.

"Укрзалізниця повністю готова до відновлення пасажирського руху. Ми посилили заходи безпеки зі свого боку, врахували всі рекомендації МОЗ. Що важливо знати нашим пасажирам:

1. Поїзди поїдуть з 1 червня. Станом на зараз призначили 26 поїздів, продаж квитків на ще три - до Черкас, Шостки та Кропивницького відкриємо сьогодні впродовж дня.
2. Квитки можна купити в касах на вокзалах країни та через букінг онлайн. Мобільний додаток тимчасово не працює. Вибачаємось перед пасажирами, але маємо виправити наслідки роботи попереднього недобросовісного контрагента.
3. Станом на ранок продали більше 21 тисячі квитків, з них 97% - через інтернет. Наш пасажир йде в онлайн.
4. Наразі у пасажирських вагонах реалізовуватиметься 50% посадочних місць, тобто в одному купе буде знаходитись не більше двох осіб.
5. Поїзди проходитимуть посилену дезінфекційну обробку перед та після рейсу. Посилили і обробку постільної білизни під час прання. Плюс щогодинна санітарна обробка впродовж рейсу.
6. У кожному вагоні встановлено санітайзер, яким зможуть користуватися пасажири.
7. Проїзні бригади забезпечені засобами індивідуального захисту, проходять додаткові інструктажі та медогляд.

Але до відновлення перевізного процесу в новому форматі мають підготуватися не лише залізничники, а й пасажири.

Для посадки в поїзд пасажири обов`язково повинні одягнути захисну маску. Буде також проводитись температурний скрінінг при вході на вокзал та при посадці до вагона", - йдеться в повідомленні.

До теми: Укрзалізниця відновила роботу залізничних квиткових кас на вокзалах.

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.