ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Якість освіти не може бути кращою, ніж підготовка вчителя, - Іван Юрійчук

Одним з факторів здобуття якісної освіти є належний рівень підготовки вчителів.

На цьому наголосив директор департаменту акредитації та моніторингу Державної служби якості освіти України Іван Юрійчук в ефірі радіо «Київ – 98 FM», пише Освіта.юа.

«Якість освіти не може бути кращою, ніж якість підготовки вчителя. Ми не можемо отримати кращу освіту, ніж наш учитель», – заявив він.

За його словами, другим фактором є ставлення суспільства до вчителя. «Воно може відображатися в тій же зарплаті. Тільки тоді, коли в суспільстві буде добре ставлення до вчителя і ця професія буде престижною, якісні люди прийдуть в університети», – зазначив Іван Юрійчук.

Як наголосив представник ДСЯО, у цьому разі можна буде посилити вимоги до абітурієнтів, які оберуть педагогіку. 

«Ми тоді отримаємо хороших, розумних дітей, які прийдуть у вищу освіту, отримають фах і потім прийдуть у школу. І завдання суспільства – створити такі умови, щоб ці діти після 2–3 років роботи, коли вже є запис у трудовій книжці, не пішли зі школи», – сказав чиновник.

За його словами, немає кращого зразка для учнів, аніж успішний вчитель. «Коли ти бачиш у класі успішну людину, у тебе з’являється мотивація бути таким, з’являється мотивація повчитися, з’являється мотивація вступити на педагогічну спеціальність», – заявив Іван Юрійчук.

Читайте також: Про сертифікацію та інституційний аудит як зовнішнє оцінювання говорили на зустрічі в Коломиї

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.