ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Які спеціальності стають дедалі менш популярними в Україні

Триває подача електронних заяв випускників, які вступають за результатати ЗНО.

Про це пише Znaj.ua.

Серед спеціальностей-лідерів, на яких хочуть навчатися випускники шкіл та коледжів, право і менеджмент. А які спеціальності цьогоріч користуються практично нульовою популярністю?

На право та менеджемент вже подано 45 тисяч 191 і 32 тисячі 377 заяв. У 2018 році право і менеджмент також були у трійці фіналістів серед абітурієнтів. Журналістами в 2019 році хочуть стати 19 тисяч 796 осіб. Саме стільки заяв було подано на цю спеціальність.

Проте, як зазвичай, у рейтингу спеціальностей є і аутсайдери. На ці спеціальності абітурієнти не поспішають подавати заяви.

Серед таких статистика виділяє п'ять спеціальностей:

  1. фізика і астрономія - 535 заяв;.
  2. прикладна фізика та наноматеріали - 724;
  3. математика - 692;
  4. мікро - і наносистемная техніка - 606;
  5. електроніка - 709.

Через чотири роки, найімовірніше, в Україні будуть добре знати права та інформувати про новини інших. А ось ситуація з інженерією залишає бажати кращого. Що стосується міст, де хочуть здобувати вищу освіти, то більшість абітурієнтів залучають Львів, Київ і Харків. У вузи цих міст подано найбільше заяв.

Для бажаючих навчатися у Львові найвищий середній конкурсний бал встановлено на рівні - 161,2, уЧернівцях 160,5, у Харкові - 156 та у столиці України - 165,4.

Варто додати, що з 10 липня випускники подають заяви до вузів. Цьогоріч можна подати заяви в електронному вигляді.

16 липня о 18:00 приймальні закінчиться прийом заяв від бажаючих вступити на основі співбесід, творчих конкурсів або вступних іспитів.

Ті, хто вступають за результатами ЗНО можуть подавати свої заяви до 22 липня.