ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Як перевірити свої шкільні знання онлайн

У наш час освітня сфера дедалі більше йде в інтернет-простір і дистанційний формат. Тепер школярі мають величезний вибір різних ресурсів, в яких можна здобувати інформацію та набувати нові навички. Але, крім навчання, важливою є також якісна та своєчасна перевірка знань. Нижче – про те, як можна перевірити шкільні знання онлайн.

Навіщо потрібно перевіряти знання?

Знання – це найважливіший ресурс, який здобувається дітьми під час навчання. І перевірка шкільних знань є одним із головних складників будь-якої освіти та розвитку, адже вона може допомогти в багатьох аспектах:

  • Підготовка до іспитів і тестів. Регулярна перевірка знань допомагає правильно побудувати програму навчання під час підготовки до таких важливих іспитів, як ДПА, ЗНО (НМТ) або міжнародні тести з іноземної мови.

  • Підвищення впевненості у своїх силах. Проходження перевірок знань часто підвищує впевненість учня та мотивує до подальшого навчання.

  • Розумне ставлення до власних помилок і тверезий підхід до своїх знань. Уміння конструктивно оцінювати себе є однією з найважливіших якостей успішної людини.

  • Виявлення прогалин у знаннях. Це дозволяє переглянути підходи до навчання: змістити акценти, звернутися по допомогу до репетитора або навіть змінити школу.

Вище наведено основні переваги систематичної ґрунтовної перевірки знань. Складно переоцінити той вплив, який об'єктивне тестування надає якості навчального процесу.

Як перевірити шкільні знання онлайн?

Зайшовши в інтернет, ви можете легко знайти безліч різних онлайн-тестувань для перевірки знань. Варто пам'ятати, що далеко не кожне з них є надійним – таким, яке допоможе в подальшому навчанні. Як вибрати правильний ресурс для перевірки знань онлайн?

  • Визначте мету. Навіщо ви проходите цей тест? Це може бути перевірка знань із певного предмета (наприклад, математика чи історія), оцінювання конкретних навичок (наприклад, побудова лексичних конструкцій) чи підготовка до конкретного тесту чи екзамену.

  • Оцініть якість контенту. Варто переконатися, що ви проходитимете актуальний тест із перевіреною інформацією.

  • Перевірте репутацію та відгуки. Це можуть бути як відгуки від інших користувачів в інтернеті, так і думка ваших знайомих, які користувалися конкретними ресурсами.

  • Приділіть увагу безпеці. Пам'ятайте, що сайти з нескінченною рекламою та постійними проханнями перейти за якимись посиланнями можуть бути небезпечними.

  • Враховуйте зручність використання.

Якщо ви знайдете ресурс, який відповідає цим критеріям, ви можете бути впевнені в якості перевірки знань. Один із таких ресурсів ми вам підкажемо.

Безоплатна можливість перевірити рівень знань із будь-якого предмета

Дистанційна школа Optima пропонує будь-якій дитині зручно оцінити власні знання. Чим відрізняється ця перевірка від будь-якого іншого інтернет-ресурсу зі шкільними тестами?

  • Можливість перевірити знання з будь-якого предмета будь-якого класу шкільної програми.

  • Пройти тест можна в будь-який час доби, зробивши лише кілька кліків на сайті школи.

  • Після проходження тесту в дитини та батьків є чітка інформація про сильні та слабкі місця в знаннях школяра.

  • Крім перевірки знань – отримання безоплатного демодоступу на 14 днів до інтерактивної платформи школи, на якій зібрано всі матеріали, щоб жодних прогалин у знаннях учня більше не залишилося.

Перевірка знань – це невіддільна частина шкільного навчання, підготовки до іспитів та мотивації дитини до подальших звершень. Сподіваємося, що ця стаття допоможе вам краще зрозуміти важливість перевірки та правильно вибрати якісний ресурс, щоб пройти її онлайн.