ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Як отримати грошову допомогу від благодійного фонду Карітас?

Про це розкаже  кейс-менеджер проєкту NIN (NACHBAR IN NOT Caritas Austria) Нефьодова Тетяна. 

БФ «Карітас Коломия» продовжує реєструвати на грошову допомогу людей, які постраждали від конфлікту в Україні.

Кошти надаються внутрішньо переміщеним особам (ВПО) з територій, окупованих після 24.02.2022 р. або із зон, де ведуться активні бойові дії, згідно Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, із затвердженими Міністерством з питань реінтеграції змінами.

Родини з дітьми мають відповідати всім наступним критеріям вразливості для надання допомоги ВПО, згідно з умовами проєкту, а саме:

- головою домогосподарства є жінка;
- в сім’ї є неповнолітні діти;
- в складі сім’ї (мати, батько та діти) є людина з інвалідністю 1, 2 групи або дитина з інвалідністю віком до 18 років, або особа з інвалідністю з дитинства 1, 2 групи, яка потребує постійного стороннього догляду, або людина з важкими фізичними чи психічними обмеженнями, такими як: важке порушення зору, важке порушення слуху, є проблеми із самообслуговуванням (потребують допомоги та догляду інших членів сім’ї), є складнощі у пересуванні, порушення пам’яті, концентрації та уваги, порушення мовлення, за наявності підтверджуючих медичних документів;
- родина втратила джерело доходу або середній дохід на одну особу, включно з виплатами для ВПО, не перевищує 6318 гривень на місяць (довідка про доходи є обов’язковою);
- важкі побутові умови;
- жоден з членів сім’ї не отримував фінансову допомогу від благодійних організацій протягом останніх 3 місяців.

Допомога надається урозмірі 10 800 гривень на одну особу, але не більше ніж 4 виплати на родину і нараховується на банківський рахунок ІВАN голови домогосподарства.

Важливо ! Необхідно мати з собою оригінали документів: паспорт всіх повнолітніх членів сім’ї (у разі ІD картки – довідку про місце реєстрації), індивідуальний податковий номер (ІПН) на всіх членів родини, в т.ч. ІПН для дитини (дітей), довідки ВПО, реквізити банківського рахунку ІВАN, свідоцтво про народження дітей, довідки про дохід всіх членів сім’ї, а також документи, що підтверджують інвалідність.

Увага ! Заповнення заяви та анкети не є гарантією надання фінансової допомоги. Всі члени домогосподарства проходять перевірку через bb (білдінг блог) і лише за наявності позитивного результату, отримають дану грошову допомогу.