ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Вони ЗМОЖУТЬ прожити цей час щасливо…

Коломия. Чоловік уже мабуть пенсійного віку продає ці квіти за 50 грн (!)

Мені хочеться їх купити. Не тому, що красиві. Це очевидно. А якось підтримати їх - українських пенсіонерів. Пенсія у нашій державі занадто скромна. Вони не можуть собі дозволити ЛЕГКІСТЬ - тканинну екосумку, світлі бежеві штани і лляну кофточку, модну стрижку з фарбуванням і піти на ринок по свіжі фрукти, мʼясо чи рибу. Так, як це роблять пенсіонери в Європі чи Америці.

Я думаю по дорозі, яка освіта в цього чоловіка і ким він міг працювати. Хто виростив ці квіти і хто складає їх в маленькі букети?

Може він зранку прокидається, пʼє каву десь біля своїх пахучих кущів і дозволяє собі на коротку мить ЗАБУТИСЬ... Квіти заспокоюють всі його тривоги, він забуває, що вночі шалено калатало серце і піднімався тиск.

Він зараз ТУТ І ТЕПЕР. Живий. Дихає на своєму подвірї. Я не можу уявити, що цей чоловік реагує на повітряні тривоги. Мабуть люди в такому віці, просто думають: ЯК 1

ДЕ ЦЕ МОЖЕ СТАТИСЯ?

 Де може статися остання мить їхнього життя?

 Чи може це його улюблена дружина ще звечора тулить до купки ці колючі маленькі троянди. Він подає ій шнурок і кладе у воду. Він жаліє її покручені артритом руки. Навіть дує на них, коли якась колючка робить ій боляче. Він любить її. Завжди любив.

Я майже дійшла додому. Я насправді нічого не знаю про чоловіка, в якого купила квіти.

Але мені хочеться думати, що у нього сьогодні БУДЕ ГАРНИЙ ДЕНЬ.

Він продасть усі квіти. | купить диню чи абрикоси своїй дружині. Він краще знае, що вона любить. Завжди знав.

А вона поливає вдома квіти. | чекає його з так званої

«роботи» задля прожиття. Вони ЗМОЖУТЬ прожити цей час щасливо.

Завжди могли...

Галина Малярчук