ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Владика Юліан освятив каплицю на місці з’явлення Матері Божої в урочищі Ґаджина

6 серпня з благословення Преосвященного Єпископа Коломийського і Косівського Юліана, відбулось загально-єпархіальне паломництво до місця з’явлення Пресвятої Богородиці біля Довбушевої Криниці, в урочищі Ґаджина, села Бистрець, Верховинського благочиння.

Правлячий архієрей – владика Юліан разом із чисельними паломниками піднявся на високу гору де у співслужінні духовенства, звершив Чин освячення каплиці Пресвятої Богородиці, очолив Архієрейську Божественну Літургію та Чин Малого освячення води. Про це інформує прес-служба Коломийської єпархії.

Далі владика здійснив чин освячення каплиці та очолити торжественну Божественну Літургію.

Після відпусту владика Юліан звернувся до присутніх на богослужінні зі словами зворушливої проповіді, в якій нагадав вірним про чудо, яке сталося на цьому місці багато років тому, коли люди побачили дивне видіння – Божественну Літургію та участь у ній Пречистої Діви Марії та її Матері – Святої Праведної Анни, пояснив духовну природу, а головне, мету дивних чудес Божих, які даються людям для їхньої духовної користі.

Його Преосвященство подякував паломникам за те, що вони подолали нелегку дорогу, щоб дійти до святого місця і цілющого джерела та піднести свої молитви до Матері Божої. Також Архіпастир закликав присутніх берегти і передавати з покоління в покоління Православну віру та унікальні, неповторні церковні традиції Верховинщини.

Завершилось урочисте богослужіння уставним Многоліттям та Чином Малого освячення води біля Криниці Довбуша.

Нагадаємо:Прикарпатців запрошують на Міжнародну прощу Вервиці до Погоні