ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Вітаємо СБУ з професійним святом! На Івано-Франківщині та в зоні бойових дій СБУ системно протидіє загрозам національній безпеці

Вітаємо СБУ  з професійним святом! 
На Івано-Франківщині та
в зоні бойових дій СБУ системно протидіє загрозам національній безпеці

З початку повномасштабного вторгнення СБУ в Івано-Франківській області викрила понад 340 осіб на злочинах, пов’язаних зі збройною агресією проти України, 135 із них уже засуджено.

Лише в Івано-Франківській області Служба безпеки затримала 17 чоловік за агітацію на підтримку російського вторгнення, військ агресора або військово-політичного керівництва рф. Загалом СБУ викрила більше 60 таких осіб. Одинадцять із них засуджено.

На розгляді в суді знаходяться матеріали щодо затриманого в Івано-Франківську агента російської резидентури, який співпрацював із російськими спецслужбами, щоб коригуватиповітряні удари по місту.

Крім того, СБУ задокументувала на шпигунстві співробітника фсб, який намагався завербувати мешканця Прикарпаття для збору інформації про військові об’єкти.

Співробітники СБУ Івано-Франківської області постійно працюють в районі бойових дій. Спецпризначенці відділу ЦСО «А» палять техніку окупанта та знищують ворожий особовий склад. А слідчі та оперативники системно викривають зрадників і колаборантів.

Зокрема, співробітники СБУ зібрали докази державної зради 111 поплічників ворога, у тому числі й бойовиків, яких узяли в полон Сили оборони. Вироки вже отримали 16 із них. Серед таких інформаторка ворога, яку затримали в Покровському районі Донеччини. Її засуджено до девяти років ув’язнення.


Окремий напрям – боротьба з
колаборантами. СБУ поіменно встановлює тих осіб, які допомагають загарбникам поширювати кремлівський режим у тимчасово окупованих регіонах України.

За колабораційну діяльність за матеріалами СБУ Прикарпаття оголошено підозри майже 140 особам. Вони зайняли посади в окупаційних адміністраціях, судових органах, навчальних закладах агресора, брали участь в організації псевдовиборів. 

СБУ робить усе, щоб притягнути до відповідальності російських громадян, які сприяли розв’язанню агресивної війни проти України.

Служба зібрала беззаперечні докази вини 116 депутатів російської думи, які голосували за захоплення нашої території. Двоє з них – це кандидати в президенти рф Слуцький та Харитонов. Вироки за заочною процедурою вже отримали 95 російських політиків, решта – на черзі. В майбутньому це сприятиме їх покаранню на міжнародному рівні.

Засуджено чотирьох осіб, пов’язаних із «Українським вибором» Медведчука. СБУ викрила їх на спробі розхитати країну зсередини, поки наша держава відбивала російську агресію під Києвом. За планування насильницького захоплення влади та створення паралельного псевдоуряду організатор – громадянин рф – засуджений заочно на 10 років тюрми, а його спільники відбувають реальне покарання строком 5 та 7 років.  

На фінансуванні російських збройних формувань СБУ викрила дружину Медведчука та кількох менеджерів її київських компаній. До винесення вироку, за ініціативи спецслужби, арештовано майно Оксани Марченко на понад 16 млрд грн. Це частки в кількох десятках українських підприємств енергетичної, металургійної та нафтової галузі, яхти, готелі, автомобілі та маєтки.

За вчинення аналогічного злочину заочну підозру отримав ексдепутат від «Партії регіонів» Олег Царьов. Його майно на підконтрольній території та в окупованому Криму теж перебуває під арештом до винесення вироку судом.

Матеріали СБУ в Івано-Франківській області стали підставою для оголошення підозр менеджменту підозрюваного в державній зраді народного депутата Нестора Шуфрича.

Служба безпеки України в Івано-Франківській області продовжує комплексні заходи для притягнення до відповідальності всіх зловмисників, які сприяли агресору в спробі знищити українську державність. Як би не переховувалися злочинці – їх буде знайдено і покарано.