ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Виплата грошової компенсації замість путівки громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Коломийська міська рада повідомляє: Постановою Кабінету Міністрів України від 8 листопада 2017 року № 838 «Про розмір середньої вартості путівки для виплати грошової компенсації замість путівки громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» встановлено, що середня вартість путівки для виплати грошової компенсації замість путівки постраждалим громадянам визначає Міністерство соціальної політики щороку з розрахунку 35 відсотків розміру одного прожиткового мінімуму, встановленого Законом на 1 січня відповідного року для осіб, які втратили працездатність (із заокругленням до однієї гривні).

Законом України «Про державний бюджет України на 2020 рік» встановлено розмір одного прожиткового мінімуму, для осіб, які втратили працездатність, на рівні 1638 грн.

Отже, громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесеним до категорії 1 і дітям, яким установлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, та які перебувають на обліку в департаменті соціальної політики Коломийської міської ради буде виплачуватися грошова компенсація у розмірі 573 грн. 

За більш детальною інформацією необхідно звертатися до департаменту соціальної політики Коломийської міської ради за адресою: вул. В.Чорновола, 55, м. Коломия, каб. № 6, тел. 22659.