ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

«Він організував усі тортури, за його наказом мене били та душили»

Судитимуть агента фсб — сина начальника охорони Віктора Януковича, який курував фільтраційний табір в Запорізькій області

   28-річний працівник російського фсб організував незаконне затримання українців, проведення обшуків їх особистого майна та допитів із застосуванням фізичного насильства та імітацією розстрілу.

Незаконно затриманих звозили до фільтраційного табору на території ізолятора тимчасового тримання № 2 Кам’янсько-Дніпровського відділення поліції ГУНП в Запорізькій області. За попередніми оцінками, там утримувалось до сотні людей. Ті, хто зумів врятуватись, наразі надають українським поліцейським покази та розповідають про свій страшний досвід світовій пресі.

«Він організував усі тортури», — розповідає 51-річна мешканка Запоріжжя, якій пощастило вибратися з фільтраційного табору, в інтервʼю одному з найвідоміших видань Франції «El Figaro» — «За його наказом мене били та душили. Він імітував мою страту і розповідав, що прийдуть дві дивізії чеченців і мене зґвалтують…».

У перервах між тортурами окупант змушував жінку зізнаватися перед камерами російських ЗМІ, що вона допомагала українській армії. Ця інформація ширилась серед місцевих колаборантів, які вбили собак потерпілої та загрожували її життю та здоровʼю.

Національна поліція України