ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Відкриття меморіальної дошки сотенному УПА Мирославу Симчичу

18 січня 2024 року в Коломиї відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки видатному сотенному УПА та Герою України Мирославу Симчичу, відомому як "Кривонос".

Меморіальна дошка була встановлена на фасаді будинку, де проживав сам Мирослав Симчич, за адресою бульвар Лесі Українки, 12. Ця подія співпала із першою річницею його смерті – відходу у засвіти цього видатного українського військового, громадського діяча, політв’язня та кавалера орденів «Свободи», «За заслуги», «Золота Зірка».


Церемонія відкриття розпочалася з вступного слова голови Конгресу української інтелігенції Коломийщини, Ольги Руданець. Її слова передали почуття вдячності та важливості цього моменту. Вона запросила відкрити пам'ятну дошку Любомира Глушкова, начальника Коломийської районної військової адміністрації, міського голову Коломиї Богдана Станіславського та онука Героя – Мирослава Симчича.

Державний Гімн України виконали військовий оркестр 10 окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс», підкреслюючи урочистість події. Духовенство УГКЦ та ПЦУ освятили пам'ятну дошку та помолилися за душу незламного патріота.

З повчальним словом до присутніх звернувся єпископ-помічник Коломийської Єпархії УГКЦ, Преосвященний владика Петро (Голіней), наголошуючи на важливості пам'яті про подвиги Мирослава Симчича для сучасного покоління.