ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

В Угорницькому монастирі на Коломийщині відкрили пам’ятник Героям Небесної Сотні та воїнам АТО

4 грудня у Спасо-Преображенському Угорницькому чоловічому монастирі Православної церкви України, що в Коломийському районі, відбулися урочистості, присвячені відкриттю пам’ятника Героям Небесної Сотні та воїнам АТО - уродженцям Івано-Франківщини, які загинули на Сході України.

На захід завітали заступник голови облдержадміністрації Світлана Онищук, представники громадських організацій, священнослужителі та воїни АТО. Відкрити пам’ятник запросили й родини полеглих Героїв, повідомляє пресслужба ОДА.

Освятили пам’ятник та помолились за упокій душ українських Героїв і захисників України Митрополит Галицький, керуючий Івано-Франківською єпархією УПЦ Кир Андрій, архімадрид Спасо-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря преосвященний владика Павло.

У виступах священнослужителі, матері загиблих учасників АТО й ООС, представники влади, громадськості повернулися до військових подій, які відбуваються на Сході України, та згадали трагічні події Майдану, де кувалася історія та європейське майбутнє України. Вони відзначили, що цей пам’ятник є нагадуванням про безцінний подвиг Героїв, які віддали власне життя за свою країну, та дякували тим, хто допоміг у встановленні цієї стели пам’яті загиблим Героям.

До підніжжя пам’ятника Героям Небесної сотні та воїнам АТО учасники заходу поклали квіти.