ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Відійшов у вічність відомий політик Анатолій Матвієнко

Сьогодні, 22 травня, відійшов у вічність український політик Анатолій Матвієнко.
 
Про це повідомляють на сайті ОДА.
 
"Перестало битися серце Анатолія Сергійовича Матвієнка – українського політика, народного депутата України шести скликань, активного будівничого незалежної України.

Народився Анатолій Сергійович 22 березня 1953 року у місті Бершадь на Вінничині в сім’ї робітника. У 1975 році закінчив факультет механізації Львівського сільськогосподарського інституту за спеціальністю інженер-механік.

Активне політичне життя почалося у 1977 року на комсомольській роботі. Створив і очолив Українську народну партію «Собор». З 1996 до 1998 року очолював Вінницьку обласну державну адміністрацію, був головою Ради Міністрів Автономної Республіки Крим. Кандидат політичних наук, удостоєний державних нагород.

Перебуваючи на найвищих щаблях влади, Анатолій Матвієнко, з властивою йому енергією розбудовував українську державу, сприяв розвитку її регіонів.  

Життя і діяльність Анатолія Сергійовича були тісно пов’язані з Прикарпаттям.  Його дружина Ольга Василівна – професор Київського національного лінгвістичного університету – уродженка нашої області. Тут, у селі Тишківці Городенківського району, на батьківському обійсті подружжя облаштувало Садибу Святого Миколая. Благодійний фонд «Україна Інкоґніта», одним із засновників якого був народний депутат Анатолій Матвієнко, у цьому селі упродовж більше як десяти років впроваджував проект з підтримки розвитку місцевої громади, а дитяче свято на літнього Миколая завжди було для місцевої малечі яскравим дійством.

Тож, саме 22 травня, у день Теплого Миколи, Анатолій Матвієнко відійшов у вічність.

Останні п’ять років, будучи народним депутатом Анатолій Матвієнко: активно підтримував і впроваджував на Прикарпатті різноманітні проекти, спрямовані на розвиток нашого краю. Фестивалі Porto Franko Gogol Fest, «Карпатський простір» стали відомими далеко за межами України і сприяли розвитку культурного й туристичного потенціалу нашої області. Впровадження програми «Єврокарпатська ініціатива» сприяла розвитку транспортної інфраструктури Карпатського регіону України та будівництву доріг в нашій області. Саме Анатолій Матвієнко виступив ініціатором відновлення Успенського собору ХІІ ст. у Крилосі як передумови для об’єднання церков в єдину соборну українську церкву та духовно-мистецького проекту «Вірую» за участю українських музикантів світового рівня.

Багато добрих справ ще було заплановано Анатолієм Сергійовичем, проте підступна хвороба дочасно забрала його.

Шануємо. Пам’ятаємо.

Хай наші співчуття зменшать біль втрати для рідних".

 

Голова обласної державної адміністрації                   Віталій Федорів