ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Відбулося засідання оперативного штабу Коломийської районної військової адміністрації. ФОТО

Робочий тиждень Коломийської районної військової адміністрації розпочався із засідання оперативного штабу з координації дій та дотримання правового режиму воєнного стану на території Коломийського району.
Присутні вшанували пам’ять загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України хвилиною мовчання.
Начальник Коломийської районної військової адміністрації Любомир Глушков заслухав доповіді керівників силових структур щодо ситуації в районі. Правоохоронні органи спільними зусиллями працюють для збереження громадського порядку та законності, ситуація контрольована та стабільна. В районі за тиждень відбулася кримінальна подія на побутовому ґрунті, яка була кваліфікована, як «Хуліганство». Підозрювані затримані, очікується обрання запобіжного заходу. Проводиться оперативно-слідча робота.
Керівник ДСНС доповів щодо ситуації за тиждень. Через спалення стерні побільшала кількість пожеж в районі, проводиться роз’яснювальна робота щодо дотримання протипожежної безпеки та запобігання підпалів та прийнято рішення щодо залучення добровольчих пожежних дружин до патрулювань.
У зв’язку з тим, що почастішали обстріли цивільної інфраструктури та цивільних об’єктів, а також у зв’язку з тим, що уламки збитих ракет можуть влучити куди завгодно, були віддані розпорядження керівникам відповідних установ, а також очільникам територіальних громад забезпечити проведення роз'яснення щодо реагування на повітряну тривогу та реагування щодо порушників. При оголошенні тривоги підприємці мають забезпечити припинення роботи закладів і транспортних засобів та організувати евакуації працівників та населення до найближчого укриття. Якщо проводяться масові заходи і лунає сигнал повітряної тривоги, заходи припиняються і проводиться евакуація. Маршрутні таксі також мають доїжджати до місць укриття і продовжувати рух тільки після закінчення тривоги.
Любомир Глушков дав розпорядження перевірити в 10-денний термін та визначити стан укриттів для населення та звернув увагу на вказівники місцезнаходження укриттів. Крім того, очільник нагадав про опрацювання питання підготовки укриттів у закладах освіти до 15 серпня, а саме: визначити кількість дітей, які будуть на очному навчанні, розробити одно або двозмінне навчання відповідно до кількості дітей, а також технічних можливостей укриття, узгодити з відповідними структурами укриття, які винаймаються за договорами в разі відсутності укриття та неможливості його облаштувати в закладі освіти.
Також було дано доручення головам територіальних громад та керівникам відповідних структур посилити контроль за дотриманням світломаскування і комендантської години не тільки в місті, а і в селах, а також залучення добровольчих формувань територіальних громад до патрулювання.
На засіданні обговорили питання мобілізації військовослужбовців та постачання техніки військовим. Любомир Глушков подякував головам громад та керівникам підприємств за активну участь у забезпеченні потреб військових технікою. Наразі звернувся командир 77-го батальйону, що є потреба в цистерні автозаправнику. Керівник закликав бажаючих допомогти звертатись у військову адміністрацію або у військкомат, а також нагадав про важливість попереднього погодження з військовими перед придбанням авто. За результатом наради віддані відповідні доручення.
 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.