ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

ВЕЛИКІ СЕКРЕТИ ДОБРОГО ШЛЮБУ

Секрет 1

Кожен, з ким ви одружуєтеся, має слабкість. Тільки Бог її не має. Отже, якщо ви зосереджуєтеся на слабкості свого чоловіка/дружини, ви не зможете отримати найкраще з його/її сили.

Секрет 2

У всіх є темна історія. Ніхто не є світлим ангелом. Коли ви одружуєтеся або хочете одружитися, перестаньте копатися в чиємусь минулому. Найбільше значення має теперішнє життя вашого партнера. Старі речі пішли в минуле. Пробачте і забудьте. Зосередьтеся на сьогоденні та майбутньому.

Секрет 3

Кожен шлюб має свої виклики. Шлюб – це не грядка з трояндами. Кожне хороше подружжя пройшло власне випробування через палаючий вогонь. Справжнє кохання виявляється під час випробувань. Боріться за свій шлюб. Прийміть рішення залишатися зі своїм чоловіком/дружиною у важкі часи. Пам’ятайте про обітницю. До кращого від гіршого. У хворобі і в здоров'ї будьте поруч.

Секрет 4

Кожен шлюб має різні рівні успіху. Не порівнюйте свій шлюб з жодним іншим. Ми ніколи не можемо бути рівними. Хтось буде далеко, хтось позаду. Щоб уникнути стресу у шлюбі, наберіться терпіння, наполегливо працюйте, і з часом ваші шлюбні мрії здійсняться.

Секрет 5

Одружитися — оголосити війну. Коли ви одружуєтеся, то повинні оголосити війну ворогам шлюбу. Декотрі з них:

Невігластво

Безмолитовність

Непрощення

Вплив третьої сторони

Скупість

Упертість

Брак любові

Грубість

Лінь

Неповага

Обман

Будьте готові до боротьби, щоб зберегти свою зону шлюбу.

Секрет 6

Ідеального шлюбу не існує. Немає готового шлюбу. Шлюб – важка праця. Будьте волонтером, щоб працювати над цим щодня. Подружжя    ̶  це як автомобіль, який потребує належного догляду та належного обслуговування. Якщо цього не зробити, він десь зламається, наражаючи власника на небезпеку або якісь нездорові обставини. Не будемо легковажними щодо наших шлюбів.

Секрет 7

Бог не може дати вам повноцінну людину, яку ви бажаєте. Він дає вам людину у вигляді "сировини", щоб ви виліпили людину, котру хочете. Цього можна досягти лише молитвою, любов’ю та терпінням.

Секрет 8

Одруження – великий ризик. Не можна передбачити, що буде в майбутньому. Ситуації можуть змінюватися, тому залиште місце для коригувань. Чоловік може втратити хорошу роботу або ви можете не мати дітей. Усе це вимагає від вас молитви, інакше ви можете розлучитися.

Секрет 9

Шлюб – це не договір. Він є на постійно та потребує повної відданості. Любов ̶ це клей, який склеює пару воєдино. Розлучення починається в розумі, а диявол годує розум. Ніколи не думайте про розлучення. Ніколи ним не погрожуйте своєму чоловікові/дружині. Вирішіть залишитися у шлюбі. Бог не схвалює розлучення.

Секрет 10

Кожен шлюб має свою ціну. Він схожий на банківський рахунок. Ви знімаєте гроші, котрі вносите. Якщо ви не вкладаєте любов, мир і турботу у свій шлюб, ви не є кандидатом на блаженний дім.

У шлюбі ви щодня покликані бути живою жертвою.

Переклад з англійської мови: о. Миколай МИКОСОВСЬКИЙ, ЧСВВ