ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Веганські роли: чи справді вони такі смачні та поживні

Суші в Івано-Франківську з’явились у місті досить давно, й почалось все з класичної Філадельфії та Каліфорнії. Але йшов час, змінювались смаки містян та гостей Франіка, й сьогодні серед найактуальніших страв – веганські шматочки, створені без риби та навіть курячого м’яса, які
вражають своєю різноманітністю.

Все про роли для веганів та вегетаріанців

Наразі веганство – не просто щось актуальне та трендове з мережі Інтернет. Це спосіб та стиль життя, який потребує спеціального підходу не лише до їжі, а й до інших нюансів нашого життя.

Насправді зелені роли, як їх ще називають у світі, не така вже й новинка, особливо для країн Азії. В Японії, наприклад, їх готували навіть частіше, ніж рибні, оскільки для традиційних суші використовували лише найдоступніші інгредієнти – від водоростей до дайкону та овочів.

У стародавні часи в Японії риба не була доступним або широко розповсюдженим інгредієнтом.

Саме тому не лише бідняки, а багачі куштували роли та суші, до складу яких входили найдивніші інгредієнти. Й до сьогодні збереглись рецепти кількох ролів, наприклад, з тофу, грибами, огірками та навіть маринованою японською сливою.

Які інгредієнти можуть входити до складу веганських ролів:

  • Рис;
  • Кунжут;
  • Гриби шиїтаке;
  • Огірки або помідори;
  • Болгарський перець;
  • Листя норі та водорості спіруліна;
  • Салатне листя;
  • Тофу;
  • Авокадо тощо.

Навіть приправи та додатки, які використовуються для створення суші, також можна вважати щиро веганськими. Серед таких – маринований імбир та васабі, де немає жодного компонента тваринного походження.

Окремо варто відзначити, що соуси для суші, які представлені у меню ресторанів, також підходять для частування людьми, які дотримуються принципів та особливостей веганського харчування. Все тому, що до їхнього складу входять лише три інгредієнти – цукор, оцет та сіль, а ще – рослини та інші деталі.

У сучасності суворі правила веганства дотримуються не всюди і не завжди, а тому у меню можна побачити як виключно «зелені» роли, які містять овочі та фрукти, так і варіанти, до складу яких входять молочні продукти у вигляді кількох видів сиру.

Замовити роли та суші з доставкою в Івано-Франківську

А якщо ви хочете скуштувати авторські веганські або звичайні роли – обирайте ресторан Суші-Гоу.

Заклад пропонує можливість продегустувати величезне меню, що постійно оновлюється унікальними смаколиками до вашого столу. Усі вони готуються виключно зі свіжих інгредієнтів, а тому будуть корисними і великим, і малим.

А ще з Суші-Гоу можна економити, отримуючи знижки та бонусні бали за запізнення кур’єрів, які можна використати під час наступного замовлення. А також у закладі є власна доставка, яка пропонує можливість отримати пакуночки не лише у Франіку, а й за його межами.