ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

В Україні з’явиться служба екстреної допомоги 112

Як пише Український мілітарний портал Заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук розповіла, що в Україні готується до запуску служби екстреної допомоги 112. Повідомляє прес-служба МВС у себе на сторінці у Facebook. Раніше за впровадженням цієї служби відповідала Державна служба з надзвичайних ситуацій, яка зараз підпорядкована Міністерству внутрішніх справ, зараз же цим питанням займається МВС.
«Потрібна консолідація всіх служб. Це і комунальні служби, і Міністерства охорони здоров’я, і Національна поліція, і ДСНС. Це дуже амбітний проект. Ми повинні не тільки розвивати систему прийняття екстрених викликів, але й надавати психологічну та консультаційну допомогу. Для цього нам потрібна розвинена технічна база, матеріальне оснащення і навички тих співробітників, які будуть надавати консультації та реагувати на ці виклики», – підкреслила заступник міністра внутрішніх справ.
Також Заступниця міністра розказала, що запуск цієї служби відбудеться найближчим часом
«112 – це загальноєвропейська частина служби екстреної допомоги, яка працює за єдиним номером. Цей проект не ілюзорний: він стає дієвим, і зараз ми готуємося до того, щоб найближчим часом його запустити», – сказала Тетяна Ковальчук