ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

В Україні запроваджено надзвичайний стан

Рішення про запровадження надзвичайного стану прийняла Верховна Рада України. Надзвичайний стан запроваджується з 0 год. 24 лютого терміном на 30 днів на всій території України, крім Донецької та Луганської областей, де вже і так діє надзвичайний правовий режим.
 
В кожній області можуть запровадити різні обмеження за мірою необхідності. Серед них:
- особливий режим в'їзду та виїзду;
- обмеження руху транспортних засобів та їх огляду;
- посилення охорони громадського порядку та об'єктів, що забезпечують життєдіяльність населення та народного господарства;
- заборона проведення масових заходів;
- заборона страйків;
- запровадження комендантської години;
- заборона призовникам, військовозобов'язаним та резервістам змінювати місце проживання без відома відповідних органів;
- обмеження або тимчасова заборона продажу зброї тощо;
- заборона виготовлення і розповсюдження інформаційних матеріалів, що можуть дестабілізувати обстановку.
"Я прошу коломиян не панікувати через цю інформацію, а навпаки зберігати спокій, - написав у фейсбуці міський голова Богдан Станіславський. - Державна влада та органи місцевого самоврядування кожною своєю дією дбають про безпеку України та всіх громадян. Поясню детальніше, що таке надзвичайний стан. Це час, в якому діють особливі правила для людей. Чому він зараз потрібний? Щоб органи влади всіх рівнів та силовики при потребі могли оперативно відреагувати на загрози.
При надзвичайному стані обмежуються виключно ті права людей, що можуть сприяти поширенню надзвичайної ситуації або паніки. Будь ласка, ставтеся з розумінням до рішення про введення надзвичайного стану. Ще раз повторююсь, воно прийняте для нашої ж безпеки. Закликаю коломиян всіляко сприяти та допомагати органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам та військовим".