ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Паливні брикети: 7 переваг над дровами

Паливні брикети – це пресована маса після деревообробки – тирса, стружка. Вони використовуються як вид твердого палива, альтернативний звичайним дровам або вугіллю.

Брикети застосовують для камінів і печей будь-яких видів: буржуйок, булер'ян, камінних і кахельних печей, опалювально-варильних теплогенераторів, а також інших, схожих за принципом роботи, агрегатів, у тому числі твердопаливних, піролізних систем опалення. Оскільки вони горять майже бездимно - ідеальні для обігріву житлових і нежитлових приміщень, шкіл, дитячих садків, офісів, лазень, наметів, теплиць, під час барбекю тощо.

Порівняно з тирсою та тріскою в чистому вигляді, брикети виділяють більше тепла, збільшуючи коефіцієнт корисної дії котелень. Наприклад, при спалюванні 1 т деревних брикетів виділяється стільки ж енергії, скільки при спалюванні 7 м3 деревини, 530 м3 газу, 500 л дизельного палива чи 700 л мазуту. Окрім того, вони не самозаймаються при зберіганні.

Перевагами паливних брикетів над іншими видами твердого палива є: ​​

- стійкість до механічних пошкоджень, що відіграє позитивну роль під час транспортування;

- вологостійкість, яка, завдяки термічній обробці зовнішньої поверхні, не збільшується (8 %, тоді як вологість дров – 20 %, за умови правильного зберігання);

- висока калорійність (4500—4900 ккал/кг проти 2500—2700 ккал/кг деревини);

- вдвічі вища тривалість горіння, внаслідок кращої щільності (0,95 - 1 г/см3, тоді як середня щільність бука та дуба - 0,81 г/см3, а хвойних - 0,45 г/см3);

- компактність, а як наслідок - легке завантажування, розвантажування та складування, завдяки пакуванню в термозбіжну плівку (1 т брикету - 1,55 м3);

- екологічність – не містить клею та смол (брикет на 90 % складається з букової тирси та на 10 % - із хвойних порід);

- низька зольність: практично не виділяє сажі, отже - не забруднює димохід (0,7 %).

Завдяки своїм спалювальним характеристикам і коефіцієнту корисної дії, найпопулярнішим типом брикетів у Європі є Pini Kay. Назва походить від австрійського пресу, на якому їх виготовляють. Це - шестигранні брикети з круглим отвором. Їх виробляють на механічних (шнекових) пресах за допомогою поєднання дуже високого тиску та термічної обробки (більше 300°). Під час термообробки вони набувають характерного чорного чи темно-коричневого кольору.

Придбати букові паливні брикети можна фасованими в упаковки по 10,5 кг (12 шт.) у термозбіжну плівку. На тонну припадає 94 упаковки продукту. Об’єм 1 тони – 1,55 м3. Здійснюємо доставку по Західній Україні.

Детальнішу інформацію можна дізнатися, зателефонувавши: +380 66 17 27 467, +380 67 51 32 300.