ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

В Україні закриватимуть школи і обмежать масові заходи через поширення коронавірусу

Найближчим часом в Україні можуть ввести обмежувальні протиепідемічні заходи через поширення коронавірусу. Зокрема, влада може заборонити проведення масових заходів, конференцій, спортивних заходів. Також тимчасово можуть призупинити навчальний процес у школах. Водночас у МОЗ конкретних дат наразі не назвали.

Про це заявив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко під час брифінгу у Нових Санжарах, де сьогодні, 5 березня, закінчилась 14-денна обсервація українців та іноземців, які були евакуйовані з епіцентру спалаху коронавірусу китайського міста Ухань, повідомляє 24 канал.

Він також звернувся до українців із проханням не скуповувати медичні маски. За його словами, це оманливий захист. 

Це оманливе відчуття безпеки. Маска одягається лише на людину, в якої є симптоми гострої респіраторної вірусної хвороби і саме тільки в тих випадках потрібно її носити. Ми не повинні створювати ажіотажу там, де його не повинно бути, – наголосив лікар.

 За повідомленням Укрінформу, вже сьогодні у Чернівецькій області введуть карантин у всіх дитсадках, школах і вищих навчальних закладах.

 Нагадаємо, 3 березня у Чернівцях  зареєстрований перший в Україні випадок захворювання на коронавірус.