ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

В Україні стартувала система шкільних електронних журналів

В Україні розпочала роботу система електронних класних журналів для шкіл Electronic Journal.

Проект реалізований Інститутом освітньої аналітики Міністерства освіти і науки, пише Освіта. юа.

Метою запровадження онлайн платформи є дерегуляція управління системою освіти, а також спрощення ведення шкільного документообігу.

Платформа забезпечує вчителів, батьків та учнів цілодобовим доступом до шкільних оцінок, статистики відвідуваності та інших ресурсів електронного класного журналу.

Розробники зазначають, що впровадження Electronic Journal є особливо актуальним для тих шкіл та громад, які не можуть придбати альтернативні комерційні програмні продукти.

За допомогою платформи школи мають можливість створювати документи, зокрема, класний журнал, лише в електронній формі.

Також користувачі отримають доступ до актуального переліку уроків в режимі онлайн з мобільних пристроїв або персонального комп’ютера.

Окрім того, платформа може збирати освітню статистику з використанням індивідуальних даних учнів та педагогічних працівників із їх подальшою деперсоналізацією.

Для підключення до системи електронних класних журналів школі необхідно надіслати запит щодо підключення до E-Journal на адресу Інституту освітньої аналітики та вказати необхідні дані для реєстрації школи.

Після розгляду звернення шкільний адміністратор, отримавши права доступу до системи, зможе використовувати можливості системи електронних класних журналів.