ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

В Україні планують розвивати новий особливий вид туризму

 В Україні мають намір розвивати медичний туризм, тому що це дозволить збільшити кількість іноземців у два рази – до 130 тисяч щорічно.

Таку заяву зробила народний депутат України, голова підкомітету з питань туризму і курортів Комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму Ганна Романова, передає "УНІАН”.

За її словами, у 2018 році з метою лікування в Україну приїхали близько 65 тисяч пацієнтів, а на лікування за кордон виїхало понад 160 тис. українців. На сьогоднішній день у нашій країні іноземців приймають близько 120 клінік у різних регіонах, а середній чек становить близько $2-2,5 тисяч.

Збільшення потоку іноземних громадян в Україну з лікувально-оздоровчою метою приведе до додаткових доходів в економіку держави, залучення іноземних інвестицій і стимулюватиме розвиток медичної та санаторно-курортної галузі.

Уточнюється, що іноземні пацієнти найчастіше вибирають в Україні пластичну хірургію, стоматологію, санаторне лікування, реабілітацію та клітинну терапію. Найбільше приїжджають американці, канадці, італійці, поляки, угорці, ізраїльтяни, азербайджанці, китайці та жителі країн Перської затоки.