ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

В Україні дозволили проектувати кухні-ніші та кухні-вітальні –Мінрегіон

У квартирах з двома та більше кімнатами дозволено проектувати кухні, не відокремлені від інших приміщень стінами – так звані кухні-ніші та кухні-вітальні. Раніше це дозволялося лише для однокімнатних квартир.

Це нововведення набуває чинності 1 грудня 2019 року, інформує Урядовий портал.

Про це сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

За його словами, таке нововведення дасть можливість більш корисно та раціонально використовувати житлову площу, а головне – це буде улюблене місце, де у дружній сімейній атмосфері збиратиметься уся родина.

"Часто, купуючи квартиру, мешканці роблять перепланування самостійно, бажаючи об’єднати у єдиний простір вітальню та кухню. Відтепер цього не потрібно буде робити, адже у нових нормах це дозволено робити відразу при проектуванні", – зазначив Лев Парцхаладзе, уточнюючи, що згідно з новими ДБН допускається влаштування кухні-ніші, а також об’єднання кухні із вітальнею, якщо вона буде обладнана електричною плитою та механічною витяжною вентиляцією.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.