ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

В Україні будуть по-новому видавати водійські посвідчення

Відбулися зміни в процедурі видачі посвідчень водія, підготовки водіїв і акредитації автошкіл, які повинен знати будь-який українець.

Про це повідомляє Politeka.

Передбачається впровадити нововведення протягом півроку.

Зокрема, введена відеофіксація процесів складання іспитів із знань правил дорожнього руху і навичок керування транспортними засобами. Відеофіксація процесу складання теоретичного іспиту зараз вже реалізована в сервісних центрах МВС нового зразка. Відтепер практичні іспити також будуть фіксуватися за допомогою спецобладнання, що буде встановлюватися в кожному екзаменаційному авто.

Неможливо буде скласти теоретичний іспит в одному територіальному сервісному центрі МВС, а практичний – в іншому.

До 2 років скоротили термін дії отриманого Свідоцтва про закінчення навчального закладу з підготовки водіїв транспортних засобів.

Примітно, що отримати або обміняти водійське посвідчення неможливо без позначки про місце реєстрації в документі, який посвідчує особу.

Запроваджено електронний обмін інформацією. Викладачі та інструктори з водіння повинні вносити в електронний журнал інформацію про час проведення теоретичних і практичних занять. За допомогою нововведення планують посилити контроль за організацією навчального процесу в кожному закладі з підготовки водіїв і, зокрема, за навчанням кожного слухача.

Також раніше повідомлялося, що український уряд підготував новий законопроект, за яким багато водіїбільше не зможуть керувати автомобілями.

Міністерство охорони здоров’я задумало ввести більш жорсткі правила для медичного огляду українців, які бажають сісти за кермо. Відомство представило документ на офіційному сайті.

Відповідно до законопроекту, практично всім людям з серйозними захворюваннями заборонять їздити на машинах. У заборонений список потрапили такі недуги, як сколіоз, геморой або гіпертонія. Складно знайти абсолютно здорової людини. Тому нові вимоги можуть зіпсувати життя мільйонам українців.
 
 
Серед інших медичних протипоказань згадуються: поганий слух, грижа, шрами, запалення слізного мішка, проблеми з серцем і судинами, тиск, ендокринні порушення, доброякісні пухлини.

Всі випускники, які закінчили навчання з підготовки водіїв будуть допущені до здачі іспитів без додаткового навчання в автошколі.

На сайті Регіонального сервісного центру МВС можна підготуватися до теоретичної частини іспиту з ПДР завдяки безкоштовному онлайн-тренажеру. Він є точно таким, як в сервісному центрі МВС.