ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

В Івано-Франківській обласній лікарні борються за життя 17-річної дівчини з COVID-19

Двадцятий день весь персонал КНП «Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради» бореться за життя 17-річної дівчини, в якої діагностували коронавірусне захворювання. Ураження легень дитини – 98%.

Про це сьогодні під час щоденного брифінгу щодо епідеміологічної ситуації в області, який відбувся під керівництвом голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук, повідомив генеральний директор лікарні Тарас Мельник.

За його словами, на даний час в лікарні перебувають 11 дітей з COVID-19, двоє з яких віком до одного місяця, четверо – до чотирьох років. Усі вони забезпечені необхідними медикаментами та киснем. Загалом у медичному закладі розгорнуто 90 ліжок для лікування дітей хворих на коронавірус.

Варто зазначити, що упродовж минулої доби на коронавірус в області захворіли 525 осіб, 167 – госпіталізували, 210 – одужали, 20 прикарпатців померли. Для лікування хворих на COVID-19 у 26-ти медичних закладах області облаштовано 3229 ліжок із підведеним киснем. Наразі зайнято хворими 1960 ліжок. Також 130 пацієнтів перебувають у реанімаційних відділеннях, 38 – підключені до апаратів ШВЛ.

Під час брифінгу наголошувалося, що перервати ланцюг поширення захворюваності можна виключно способом масової вакцинації. До слова, наразі в області повністю провакцинованими є 23,9 відсотків жителів. Продовжується імунізація дітей. Так, на сьогодні першу дозу вакцини отримали 1618 дітей, другу – 448. Фахівці підкреслили, що єдиним протипоказом до вакцинації є гострий анафілактичний шок, викликаний першою дозою вакцини, або алергічна реакція організму на її компоненти.

 

ПоділитисяLinkedinТвітнутиНадрукувати