ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

В аудиторії до 20 учнів: у МОН роз'яснили правила роботи освітніх закладів на час карантину

В Україні на зміну карантину вихідного дня запровадили обмеження "помаранчевого рівня", за якими дитячі садки і початкові класи продовжують працювати у звичайному режимі.

Про це сказав т.в. міністра освіти та науки Сергій Шкарлет під час онлайн-брифінгу 3 грудня, пише ТСН.

Шкарлет пояснив, що на час карантину єдиною вимогою для закладів освіти є те, щоб в аудиторіях було не більше 20 осіб учнів чи студентів. Крім того, якщо понад 50% колективу чи учасників навчального процесу опинилися на самоізоляції, заклад має перейти на дистанційну роботу.

"На сьогодні в Україні встановлено помаранчевий рівень небезпеки та карантинних обмежень. Дитячі садочки та загальноосвітні навчальні заклади 1-4 класи працюють у звичному режимі із дотриманням усіх норм карантинного режиму", - сказав він.

Також Шкарлет додав, що на захист від коронавірусу держава виділила школам 540 млн гривень на закупівлю дезінфекторів для рук і поверхонь. А в бюджеті на 2021 рік закладено 1 млрд для захисту педагогічних та науково-педагогічних працівників від коронавірусу.

Нагадаємо, 2 грудня уряд не подовжив дію карантину вихідного дня, але планує введення локдауну. Кабінет міністрів напрацьовує рішення стосовно можливого посилення карантинних обмежень. Про них повідомлять щонайменше за сім днів, згідно з рішенням Верховної Ради. 

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.