ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Уперше в історії до парламенту США обрано українку

Уперше в історії до парламенту США обрано українку.
 
Про це повідомляють на сторінці Diaspora.ua з посиланням на  UAPOST.US.
 
Йдеться про 42-річну американську українку ВІКТОРІЮ СПАРТЦ - уродженку Носівки на Чернігівщині, яка стала сенаторкою Конгресу штату Індіана від міста Ноблесвілл, округ Гамільтон.
 
На нинішніх виборах Спартц було обрано до Палати представників США від 5 округу штату Індіана. Вона балотувалася від Республіканської партії та випередила свою найближчу суперницю демократку Крістіну Хейл на 6 відсотків. За Спартц проголосувало 187 тисяч виборців, проте цифра точно буде змінюватися, адже підраховано 89% протоколів.
 
На виборах до Сенату Індіани в 2017 році вона перемогла 6 інших кандидатів. Після перемоги Вікторія сказала: «Сильні та розумні американці зробили мене сильною американською жінкою». І справді, її шлях засвідчує неабияку силу характеру.
 
Вкторія приїхала до США в 21 рік у 2000 році, маючи за плечима начання в Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана. Через 6 років вона отримала диплом магістра з професійної бухгалтерії Університету Індіани і залишилася там викладати. Також працювала у бізнесі та державних установах, причому зробила дуже гарну кар'єру - аж до посади головного посадовця з фінансів Служби прокурора Індіани.
 
Водночас Вікторія Спартц була активною в громадському та політичному житті. Вона стала головою Республіканської партії округу Гамільтон.
Також Вікторія виховує разом зі своїм чоловіком двох доньок-підлітків.
 
Фото: UAPOST.US
 
  Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.