ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Україна може знову потрапити під диктат "Газпрому" - Арсеній Яценюк. ВІДЕО

Енергетична криза в Україні може призвести до того, що ми фактично фінансуватимемо російську армію, - наголосив Прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у «Ток-шоу  №1» на каналі «Україна 24», повідомляє пресслужба НФ.

Він наголосив, що інформація про знаходження у сховищах 19 млрд кубічних метрів газу для проходження опалювального сезону неправдива, адже там зберігається приватний газ.

«Нам не вистачає мінімум 4 мільярди кубічних метрів газу. Чому Вітренко не закачав газ по 200-250 доларів всього-на-всього 4 місяці тому, а зараз цей газ треба купувати мінімум по 2000 доларів», - підкреслив він. 

Для цього, наголосив лідер НФ, владі доведеться витягнути з кишень українців мінімум 5 мільярдів доларів.

Крім того, на складах накопичено всього лише 700 тисяч тонн вугілля: «Коли в 2014 році Росія повністю заблокувала постачання вугілля звідусіль, тоді на складах було 1 млн 600 тис тонн».

Така ситуація, наголосив Арсеній Яценюк може призвести до  поновлення імпорту електроенергії з Білорусі і Росії:

«Фактично, ми знову будемо фінансувати російську армію. І в мене складається конспірологічна версія, що хтось за цим стоїть», - сказав він.

Щодо ситуації з газом, лідер НФ підкреслив: «Бачу, що все тягнеться до того, щоб віддати знову Україну під диктат російського «Газпрому», щоби знову купувати газ у російського «Газпрому».

До теми: Арсеній Яценюк: Угода з РФ про транзит 2019-го - це гра в російську лузу