ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Учні можуть не проходити медогляд напередодні 1 вересня

Діти мають пройти комплексний медичний огляд лише перед вступом до 1 класу. Решта учнів можуть проходити обов’язковий медичний огляд незалежно від дати початку навчального року.

Про це йдеться у роз'ясненні Міністерства охорони здоров'я щодо проходження школярами профілактичних медичних оглядів, пише Освіта. юа.

У Міністерстві охорони здоров'я зазначають, що відповідно до законодавства неповнолітні діти мають проходити огляд один раз на рік.

Зокрема, перед вступом до 1 класу дитина повинна пройти комплексний медичний огляд, у т.ч. і у вузьких спеціалістів. Після обстеження батьки дитини мають отримати у закладі охорони здоров’я дві форми довідки: форма № 086–1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду» та форма № 063/о «Карта профілактичних щеплень».

У МОЗ зазначають, що довідка про щеплення дає змогу шкільним медпрацівникам ознайомитися з проведеними чи відсутніми щепленнями кожної дитини.

«Для того, щоби перед першим вересня не утворювалися скупчення людей біля кабінетів лікарів, МОЗ рекомендує проходити медогляд наприкінці серпня лише майбутнім «першачкам». Іншим школярам варто здійснювати такі огляди тоді, коли зручно, але обов’язково 1 раз на рік. Наприклад, можна запланувати візит до педіатра чи сімейного лікаря ближче до дати дня народження», – повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я.

Також у Міністерстві охорони здоров'я нагадали батькам, що профілактичний медичний огляд у сімейного лікаря є чудовою нагода додатково проконсультуватися щодо профілактики інфекційних та неінфекційних хвороб, фізичного навантаження, здорового та раціонального харчування дитини.