ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У водоканалі роз'яснили, чому коломиянам прийшла платіжка на 80 гривень за абонплату

Роз'яснення опублікували на сторінці водоканалу у фейсбуці:

"Прийшла платіжка на 80 гривень за абонентну плату ?
Хочемо одразу заспокоїти громаду, що в Коломиї сума абонентської плати не збільшилася і під час війни збільшуватися не буде. За місяць абонплата становить 16 гривень.
Проте, справді, у частини клієнтів у застосунку Приват24 серед платежів значиться борг: «Абонентна плата Коломияводоканал КП - 80 UAH», навіть якщо вони справно платили.
Така ситуація відбулася через перехід підприємства на нове програмне забезпечення. Замість того, щоб сформувати платіжки тим, хто не платив, програма відправила це всім.
КП «Коломияводоканал» просить вибачення за завданий клопіт і визнає, що сталася помилка. 80 гривень, які люди платили за абонентську плату протягом 5 місяців, потрапили на рахунок «За водопостачання». Тобто за водопостачання створилася переплата на 80 гривень.
На жаль, автоматично виправити помилку не вдасться. Ці 80 гривень все ж треба буде заплатити.
Повернути гроші пропонуємо таким чином. Із липня тим споживачам, хто не має боргу за абонентську плату, але отримав у Приват24 повідомлення про борг 80 гривень, слід буде одноразово заплатити за водопостачання на 80 гривень менше.
Дякуємо за те, що в такий нелегкий час Ви, попри все, платите за послуги. Ваші оплати – основний дохід КП «Коломияводоканал», і вони необхідні, щоб забезпечити щоденну роботу водопровідної та каналізаційної систем громади".
Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.